Céljaink


2.1. Falunkban szinte az egyetlen sportolási lehetőség a fiatalok számára a labdarúgás.

Ezt felismerve igyekszünk egyre nagyobb teret adni a szélesebb tömegek részére, szorosan együttműködve a helyi intézményekkel, iskolával, óvodával. Ha azt szeretnénk, hogy a szülők érdeklődése és pozitív hozzáállása megmaradjon, még jobban be kell vonnunk a családokat a helyi sportéletbe. Az utánpótlás nevelés sikeressége véleményünk szerint sokban múlhat a családi háttéren, hiszen nem elég az, hogy a gyerek szeret focizni, kell hozzá a szülő támogatása is. Ennek érdekében az év folyamán több alkalommal is szerveztünk családi focinapokat, aktívan segítünk a helyi nyári táborokban a gyerekek fociprogramjában.


2.2. Céljaink a bajnokságokban szereplő csapatainknál a minél jobb helyezés elérése. Felnőtt együttesünknél egyértelműen 1-2 éven belül a bajnokság megnyerése, és egy osztállyal feljebb lépés. Tartalék csapatunknál is hasonlóak a céljaink kiegészítve azzal, hogy minél több fiatal játékost tudjunk beépíteni a felnőtt csapatba.


2.3 Konkrét sportszakmai célok kitűzése az utánpótlás korosztálynál. Az utánpótlás korosztályoknál nagyon fontos feladatnak tartjuk, hogy minél több gyermek számára biztosítsunk lehetőséget az aktív sportban, ezen belül is a rendszeres, heti több alkalmas edzéseken. Ennek érdekében jó kapcsolatot tartunk fenn a helyi óvodával és iskolával. UEFA B licens-el rendelkező edzőnk aktív szerepet vállal az iskolák közötti labdarúgótornákon, edzőink képzik és versenyeztetik a gyerekeket a Bozsik programban, illetve az utánpótlás bajnokságokban. Az iskolával közösen tagjai vagyunk az MLSZ Gyermeklabdarúgó programjának, ahol egy korosztályt készítünk fel és veszünk részt a tornákon rendszeresen. Igyekszünk ezekben a korcsoportokban teret adni a lány labdarúgóknak is, szinte mindegyik korosztályunkban szerepeltetünk lányokat is. A tehetségesebb utánpótlás labdarúgóink számára biztosítjuk a lehetőséget, hogy magasabb osztályban szerepelhessenek, olyan egyesületekbe igazolhassanak, ahol komolyabb színvonalú képzésben részesülhetnek. Ennek érdekében nagyon jó kapcsolatokat ápolunk a közelünkben levő, magasabb osztályban szereplő egyesületekkel, Így a megyei II .osztályban szereplő Naszály Se-ben is több utánpótlás korú labdarúgónk szerepel, illetve a tehetségesebb játékosok a megyei I. osztályú KVSE csapatát erősítik. Itt szeretném megjegyezni, hogy ez az együttműködés annyira jól funkcionál, hogy a KVSE NBII osztály közép-nyugati csoportjában szerelő U15-ös csapatában 3 volt labdarúgónk is futballozik. Továbbá két volt játékosunk is alapembere a korosztályos megyei utánpótlás válogatottaknak. Az ő sikerük is bizonyíték arra, hogy elképzeléseink és eddigi munkánk is jó irányba mutatnak az utánpótlás kapcsán.


2.4 Európai szintű tárgyi (infrastruktúra) és személyi feltételek biztosítása: konkrét célok.

Terveink között szerepel a nemrég, talán országosan is egyedi módon teljesen önerőből, közösségi összefogásnak köszönhetően felújított labdarúgópályánk mellett kialakítani egy jó minőségű edzőpályát. Emellett mindenképpen szükségesnek érezzük a közeljövőben teljesen új öltözőépület felépítését, mely kényelmesen szolgálná ki az összes felmerülő igényt. Minden korcsoportnál szeretnénk végzettséggel rendelkező szakembereket foglalkoztatni, hogy az előzőekben felvázolt munkánkat szakmailag még tökéletesebben tudjuk végezni. Ezáltal elképzelésünk szerint még több gyermeket tudnánk helyi szinten a labdarúgásban vonzani és még több fiatal tehetséget segíthetnék hozzá, hogy komolyabb szintre juthasson. Nagyon fontosnak tartjuk ebben a korcsoportban a megfelelő pedagógiai érzékkel és szakmai tudással rendelkező edzők foglalkoztatását. Elfogadott szakmai vélemény szerint 6- és 12 éves kor között eldől, hogy valakiből jól képzett labdarúgó lesz-e. Ebben a korukban ezek a gyerekek, akik a tömegbázisát képezhetik az adott korosztálynak, főleg a kis egyesületekben kapnak képzést, mivel sajnos, kevés kivételtől eltekintve, nem megoldható, hogy ők eljussanak a magasabb osztályokban szereplő városi egyesületekbe. Így a kis, falusi egyesületekben is komoly szakmai ismeretekkel rendelkező edzőket kell alkalmazni.


A TAO Pályázati kérelem megtekintésékez kattintson ide